Çay Nasıl Demlenir?
Herkesin çay demleyişi farklı olsa da, çayın lezzeti konusunda önemli bir iki detaya dikkat etmek gerekiyor.
Kalitesiz su kullanımı: Musluk suyu veya klorlu su, çayın tadını olumsuz etkiler. Taze ve yumuşak içme suyu tercih edilmelidir.
Çaydanlığın temiz olmaması: Önceki demlemelerden kalan kalıntılar, yeni çayın tadını bozabilir. Çaydanlık her kullanım öncesi temizlenmelidir.
Kaynar su kullanımı: Çayın üzerine doğrudan kaynar su dökmek, yaprakların yanmasına ve acı bir tat oluşmasına neden olur. Su, kaynadıktan sonra birkaç dakika bekletilerek ideal sıcaklığa getirilmelidir.
Uzun süre demleme: Çayın uzun süre demlenmesi, acılaşmasına yol açar. İdeal demleme süresi 10-15 dakikadır.
Çelik Çaydanlıkta çay nasıl demlenir?
Çelik Çaydanlıkta çay demlemek için şu adımlar izlenir.
Alt kısma taze su konur ve kaynatılır.
Demlik (üst kısım) alt kısım kaynaması ile ısıtılır ve içine kişi sayısına göre çay eklenir (genellikle bardak başına bir tatlı kaşığı).
Kaynamış su, 1-2 dakika bekletildikten sonra çayın üzerine yavaşça dökülerek demlik doldurulur. Suyu sabit bir noktadan dökün.
Demlik, çaydanlığın üzerine yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika demlenmeye bırakılır veya Çay kendi kendine çökene kadar bekleyin.
Demlenen çay, sıcak su ile seyreltilerek servis edilir.
Cam, porselen ya da bakır çaydanlıkta çay nasıl demlenir?
Cam, porselen ya da bakır çaydanlıkta çay demlemek için şu adımlar izlenir.
Alt kısma taze su konur ve kaynatılır.
Kaynamış su demlik (üst kısım) kısmına dökülür.
Kişi sayısına göre çay eklenir (genellikle bardak başına bir tatlı kaşığı). Hiç kaşıkla karıştırmadan öylece bırakın.
Demlik, çaydanlığın üzerine yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika demlenmeye bırakılır veya Çay kendi kendine çökene kadar bekleyin.
Demlenen çay, sıcak su ile seyreltilerek servis edilir.
Semaverde çay nasıl demlenir?
Semaverde çay demlemek için şu adımlar izlenir:
Su haznesine su doldurulur ve kaynatılır.
Demliğe kişi sayısına göre çay eklenir (genellikle bardak başına bir tatlı kaşığı).
Kaynamış sudan bir miktar demliğe eklenerek çay yaprakları ıslatılır.
Demlik, semaverin üzerine yerleştirilir ve yaklaşık 15-20 dakika demlenmeye bırakılır.
Demlenen çay, sıcak su ile seyreltilerek servis edilir.
E-ticaret alt yapısı: sitebizden